top of page
  • Facebook
  • Instagram

2023: Lommer av kjærlighet

Nyttårsforsettene som blir brutt etter en uke - been there, done that.

I år (2023) prøver jeg noe nytt. Jeg har én, overordnet målsetning:


Å skape lommer av kjærlighet. Ja, det lyder litt finere på engelsk kanskje, og det var slik jeg hørte det, men lommer, enklaver av kjærlighet skjønner vi jo også hva betyr.

I en verden med krig, uro, frykt, bekymring, endring mot noe vi ikke vet hva er, klimakrise, miljøkrise, finanskrise anser jeg det som mitt bidrag for verdensfred og -harmoni å lage små lommer av kjærlighet.


Hva mener jeg så med det?

Jo, kjærlighet er motvekten til alt jeg fæle jeg ramset opp først, krig, krise, frykt, uro. Egentlig finnes det bare to følelser i verden: frykt og kjærlighet. Alle andre følelser kan rubriseres inn under disse. De fryktbaserte følelsene våre får det til å knyte seg i magen.

Når jeg blir sinna, knyter det seg i magen.

Når jeg kjenner at jeg er sjalu, knyter det seg i magen.

Når jeg er redd, går alarmen i hele kroppen, kjennes det ut som, men magen er i hvert fall ikke rolig og avslappet. Når jeg derimot er glad, er magen myk og rolig og jeg er åpen og mottakelig. Når jeg takknemlig for noe, kjenner jeg at hjertet er åpent. Utvidet.

Når jeg er fylt av fred, er kroppen også rolig. Og som vi vet: følelser smitter raskere enn lynet (eller, kanskje like raskt?) Dermed er det et mål for meg å føle disse utvidende, kjærlighetsbaserte følelsene. Det er ikke alltid så lett. Nei det er det jammen ikke. Mine "våpen" er meditasjon og takknemlighet. Ja, og litt til da, å ha det gøy, å le, å skape noe fint, å ha en god samtale, å være sammen, å være ute i naturen, å synge, å danse. Å sy, som du ser på bildet. Jeg sydde like godt en lomme av kjærlighet, jeg! Det var så gøy! Da skaper jeg kjærlighet i verden. Der jeg er sammen med deg eller dere, i en liten lomme. Slik lager vi motvekt mot de mørke kreftene. Dét er ikke noe dårlig program å ha for dette året syns jeg. Blir du med meg? Jeg tilbyr gratis meditasjon på onsdager kl 17-17.30 (CET Central European Time). For eksempel. Eller gjør det DU syns er gøy. Slik skaper du en lomme av kjærlighet, til glede for flere enn deg selv.

Comments


bottom of page