top of page
  • Facebook
  • Instagram

Ufrivillig barnløshet

Du frykter innerst inne at du kanskje ikke kommer til å få barn, og det skremmer deg. Eller du har forlengst innsett at din skjebne er å være permanent ufrivillig barnløs, og sorg og smerte preger livet ditt fremdeles.  Jeg har erfart begge deler. Jeg har også opplevd at det går an å komme seg gjennom det. Det føles ikke lengre som om teppet blir dratt vekk under meg når samtalen dreier inn på barn og familie. Fra å ha levd i en depressiv tilstand, kom gleden tilbake i livet mitt.

Min egen historie begynte da jeg var 34 år gammel, nygift og så gjerne ville ha barn. Det gikk ett år - ingenting skjedde. Så fulgte seks nye år med tekniske forsøk på å bli gravid. Jeg har hatt 7 hormonkurer, IVF, ICSI, tre ulike innsettinger med befruktede egg. Alle gikk galt. Jeg har grått liter med tårer, hatt nye håp, dyp skuffelse og ikke minst hemmelighold. Til slutt orket jeg bare ikke mer. Jeg satte strek. Etter det fulgte et halvår hos psykolog. Vi informerte alle rundt oss om at vi var ufrivillig barnløse, og jeg trodde jeg hadde gjort alt jeg kunne for at livet skulle bli normalt igjen. Feil. Åtte år etter, i 2005, innså jeg at jeg fremdeles var deprimert. Da tok jeg initiativ til å starte Norges første sorggruppe for ufrivillig barnløse, i samarbeid med Ønskebarn, foreningen for ufrivillig barnløse. Vi etablerte et trygt rom å sørge i. Det gjorde veldig godt. Parallelt med dette gjenopptok jeg min interesse for energi-arbeid og det åndelige. Det var først da jeg lærte om sjelens inkarnasjon i livet at sorgen og skuffelsen virkelig slapp tak i meg. Jeg kunne endelig gå videre i livet, med et trygt emosjonelt fundament å stå på. (Vil du høre mer av min historie kan du lytte til Cecilie Hoxmarks podkast her).

Hvordan kan jeg best bistå deg som kjenner deg igjen i situasjonen over? Ett tilbud er en-til-en-samtaler, gjerne online. Vi har en kort, uforpliktende samtale først, finner ut om vi er en match for hverandre, og deretter velger vi veien videre.

Tilbudet er pakke på 5 eller 6 online samtaler på 1 time, fortrinnsvis en gang i uken. 
Det er også mulig å følge Ønskebarns sorggrupper for ufrivillig barnløse som jeg leder som likeperson. Les mer her.

Jeg er ikke medisinsk utdannet, ikke terapeut, men har en levd, erfart historie, lang lyttetrening (som journalist), har gjort mye egenarbeid for å bearbeide egen sorg. Drivkraften min er at andre skal komme seg videre fra denne ukjente sorgen, og få en fornyet mening i livet. 

Ta kontakt!

Ikke bli gående med sorgen og skuffelsen som en misvisning på ditt indre kompass. Skriv til meg, så avtaler vi et første møte.

bottom of page